De Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft ingestemd met het vervoersplan voor 2020 van EBS. In december 2019 gaat de nieuwe dienstregeling in, waarbij een aantal wijzigingen worden doorgevoerd.

“Onze doelstelling voor dit vervoerplan 2020 is het behouden en verder versterken van het in OV netwerk dat eind 2018 is gestart, zodat verdere reizigersgroei mogelijk is. Ook willen we ervoor zorgen dat meer inwoners profiteren van het lijnennet. We hebben ons Vervoerplan opgesteld in samenspraak met gemeenten en de MRDH. Gemeenten en reizigersorganisaties hebben de gelegenheid gehad om hun advies over de plannen uit te brengen. Naar aanleiding van deze adviezen hebben wij nog enkele verbeteringen doorgevoerd die we ook zullen verwerken in de definitieve dienstregeling.”, aldus de vervoerder.

De belangrijkste wijzigingen in 2020:
– Lijn 87 zal vanaf halte De Schouw in Spijkenisse een lus rijden via de Gaard, Wijngaard en Gebroken Meeldijk, en dus niet meer door naar Hekelingen Dorp.
– Lijn 102 zal alleen nog als spitslijn Hellevoetsluis – Spijkenisse rijden. De bediening wordt ruimer, van 6:00-9:00 uur en van 15:00-18:00 uur. De frequentie gaat omlaag van 4x/uur naar 2x/uur. De route door Ravensehoek/Den Bonsen Hoek wordt in de daluren overgenomen door lijn 106 *.
– Lijn 105 zal vanaf Rozenburg doorrijden naar Brielle en Hellevoetsluis, waarbij deze ook ‘s-avonds gaat rijden (1x/uur). In Hellevoetsluis rijdt lijn 105 op werkdagen overdag door naar de halte Kickersbloem. ’s Avonds en in het weekeinde eindigt de lijn in een lus bij de Vesting *.
– Lijn 105 zal bij de halte Ebstroom in Hellevoetsluis stoppen. Lijn 105 stopt niet bij de halte Winkelcentrum. De halte Plataanlaan wordt verplaatst zodat lijn 105 daar ook kan stoppen.
– Lijn 106 zal in Hellevoetsluis, vanaf Kickersbloem, doorrijden via de route van lijn 102 naar Amnesty Internationallaan, en vervolgens eindigen in een lus via de Vesting en langs het Winkelcentrum *. De frequentie van deze vernieuwde lijn 106 gaat op zaterdag van 1x/uur naar 2x/uur.
– Lijn 106 zal bij de halte de Sprong in Hellevoetsluis gaan stoppen.
– R-net lijn 403 zal ook bij de halte Brug Voorns Kanaal gaan stoppen.
– R-net lijn 404 zal ook op zaterdag doorrijden van Hellevoetsluis naar Rockanje (2x/uur).

In Hellevoetsluis (*) wijzigen ook busroutes. Op onderstaande kaart zijn deze zichtbaar. De nieuwe dienstregeling moet op 15 december 2019 ingaan.

Kaart: EBS
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN