De veerdienst tussen Rozenburg en Maassluis is plotseling verkocht. Ottevanger OV heeft de exploitatie van de veerdienst overgedaan aan ODV Maritiem uit Zwijndrecht. De verkoop is dinsdag 3 september rondgemaakt, de medewerkers kregen het nieuws woensdag 4 september per e-mail te horen. Ook de andere veerdiensten van Ottevanger OV zijn verkocht aan ODV Maritiem uit Zwijndrecht. Het bedrijf is onderdeel van de Swets Group.

“De verkoop is gisteren beklonken, we wisten van niks. De werknemers kregen dit nieuws vanmorgen tot hun verbijstering via een mailtje te horen”, zo liet CNV Vakmensen woensdag weten. Volgens de vakbond zorgt het bericht voor veel consternatie onder de ruim twintig werknemers. “De werknemers zijn hier op geen enkele manier bij betrokken, er is geen beroep gedaan op hun kennis en vakmanschap. De manier waarop dit gaat zegt wel weer iets over hoe momenteel de sfeer is tussen werkgever en bemanning”.

Al langere tijd waren er spanningen tussen de medewerkers en Ottevanger OV. Oud-burgemeester van Vlaardingen Tjerk Bruinsma schoot te hulp als bemiddelaar. Voor vrijdag 6 september stond er een gesprek gepland tussen de bemiddelaar, Ottevanger OV en een deel van de medewerkers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
DELEN