De OV tarieven in de regio Rotterdam Den Haag stijgen in 2020 met 2,23 procent. Hiermee volgt de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) de landelijk vastgestelde prijsstijging, de landelijke tarievenindex (LTI).

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag stelt jaarlijks de tarieven voor het OV vast, de landelijk vastgestelde prijsstijging is hiervoor leidend. De consumentenorganisaties hebben op alle voorstellen positief geadviseerd. De kosten voor vervoerders kunnen jaarlijks stijgen door bijvoorbeeld hogere personeels-, brandstof- of elektriciteitskosten.

Reizigers die reizen met de RET en EBS betalen vanaf 2020 15 eurocent per kilometer, dit was 14,7 eurocent. Het totale tarief voor reizen met de OV-chipkaart bestaat naast een kilometertarief ook uit een basistarief. Dit basistarief betaalt iedere reiziger aan het begin van zijn reis met bus, tram en metro en is in heel Nederland gelijk. Het basistarief wordt in 2020 0,98 euro, dit was 0,96 euro.

Voor het eind van het jaar informeren de vervoerders de reizigers over de nieuwe prijzen van het openbaar vervoer inclusief de prijzen van de abonnementen en andere kaarten die de vervoerders aanbieden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
DELEN