Foto: Google Streetview

Ruim duizend demonstranten waren zaterdagmiddag 18 mei aanwezig bij het protest tegen de komst van een distributiecentrum op de Landtong in Rozenburg. Het Havenbedrijf Rotterdam wil er een distributiecentrum bouwen, de inwoners van Rozenburg zien dat echter niet zitten. Een stuk natuur verdwijnt en er wordt veel vrachtverkeer verwacht.

Naar schatting waren er ongeveer 1200 demonstranten aanwezig op het veld voor EIC Mainport, waar het protest gehouden werd. Er waren toespraken, werden protestliederen gezongen en waren veel mensen met protestborden. De menigte liet duidelijk merken tegen de bouwplannen te zijn. Ook de Gebiedscommissie Rozenburg heeft zich duidelijk uitgesproken tegen de komst van het distributiecentrum. Voorafgaand aan het protest plaatste de Gebiedscommissie een bord in het bordenbos.

Het bestemmingsplan van het gebied staat de komst van een distributiecentrum toe. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam is er altijd rekening gehouden met komst van bedrijven naar de Landtong, hierbij is er ruimte ingericht voor bedrijven en recreatie. Ook de gemeente Rotterdam heeft ingestemd met het bestemmingsplan, net als de provincie Zuid-Holland. De gemeente Rotterdam kan, als het distributiecentrum binnen het bestemmingsplan past, zonder betrokkenheid van de provincie een omgevingsvergunning afgeven.

Het distributiecentrum moet ingepast worden in de omgeving en zo veel mogelijk uit zicht komen te staan. Het Havenbedrijf Rotterdam liet eerder weten de komst van het distributiecentrum door te willen zetten. De Rotterdamse gemeenteraad heeft met een kleine meerderheid een motie aangenomen om de komst van het distributiecentrum tegen te houden, al staat het bestemmingsplan de bouw toe.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
DELEN