Rozenburg heeft dinsdag 8 januari de regenboogvlag gehesen op het Stadhuis. De deelgemeente heeft dit gedaan om een statement te maken tegenover de Nashville-verklaring. De vlag wappert twee dagen lang in een vlaggenmast bij het Gebiedskantoor.

De Nashville-verklaring is een document die door een groot aantal predikanten en onder andere SGP-leider Kees van der Staaij is ondertekend. In het document staat hoe zij Bijbelteksten interpreteren, zo gaat het onder andere over homoseksualiteit. Het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of de verklaring mogelijk strafbaar is.

“De Gebiedscommissie Rozenburg heeft in 2012 unaniem besloten tot het jaarlijks uithangen van de Regenboogvlag op de jaarlijkse Coming Out Day in oktober. De Gebiedscommissie is ook nu ongewijzigd van mening dat eenieder op Rozenburg zichzelf moet kunnen zijn. Met het uithangen van de Regenboogvlag op dit moment neemt de Gebiedscommissie Rozenburg hetzelfde standpunt in van het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam. Opdat liefde tussen mensen mag bestaan, ongeacht hun geaardheid.”, zo schrijft de Gebiedscommissie op Facebook.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN