De gemeente Rotterdam heeft een nieuwe overeenkomst getekend met Eneco en Greenchoice voor de levering van duurzame elektriciteit. Uniek aan deze overeenkomst is dat vanaf 1 januari 2020 alle stroom waar de gemeente voor betaalt afkomstig is uit zon- en windenergie en een groot deel zal worden opgewekt op Rotterdams grondgebied. Het gaat onder andere om het leveren van stroom voor gebouwen, openbare verlichting, rioolgemalen. Het gaat om een contract van tien jaar.

Volgens wethouder Arno Bonte geeft het nieuwe energiecontract een impuls aan de energietransitie in Rotterdam. “Rotterdam wil koploper schone energie worden. We stappen met dit contract niet alleen over op 100% groene stroom, maar zorgen ook voor extra windmolens en zonneparken in Rotterdam. Dat brengt ons streven om onafhankelijkheid te worden van fossiele brandstoffen weer een stapje dichterbij.”

De helft van het totale volume aan elektriciteit wordt opgewekt in Rotterdam. En sneller dan verwacht, gaan Eneco en Greenchoice de komende jaren stroom leveren uit nieuwe installaties. Iets wat dringend nodig is, gezien de toenemende vraag naar duurzame elektriciteit. De gemeente ziet voor de nieuwe leveranciers ook een belangrijke rol weggelegd om bewoners en bedrijven te betrekken bij de Rotterdamse energietransitie. Zowel Eneco als Greenchoice hebben toegezegd hun bijdrage te leveren aan lokale opwek, het betrekken van bewoners en de verduurzaming van bedrijvenparken.

Het contract loopt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2029.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
DELEN