Klimaatadaptief bouwen wordt de nieuwe norm in Zuid-Holland. Een samenwerkingsverband van regionale overheden, bouwsector en maatschappelijke organisaties overhandigde vrijdag 13 september de uitgangspunten voor klimaatadaptief bouwen aan de Deltacommissaris.

“Nu wordt het realiteit”, stelt gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Gezond en veilig). “Alle aangesloten partijen gaan deze uitgangspunten straks toepassen in hun beleid en projecten. Dat betekent dat een groot deel van de toekomstige bouwprojecten in Zuid-Holland klimaatadaptief wordt ontwikkeld”. De gemeente Rotterdam is één van de aangesloten partijen die het convenant heeft getekend.

In het programma van eisen staan onder meer uitgangspunten voor de hoeveelheid waterberging, de aanwezigheid van groen en maatregelen om hittestress te beperken. Een uitgangspunt is bijvoorbeeld dat minimaal 40 procent van het oppervlak warmtewerend of verkoelend ingericht moet zijn. De uitgangspunten zijn onderdeel van een brede aanpak die iedereen zelf op maat kan toepassen.

Partijen uit het hele land kunnen zich aansluiten bij het convenant. Daarnaast werken de partijen samen aan uitbreiding van de handleiding en aan thema’s als klimaatbestendige financieringsvormen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
DELEN