Eén op de vijf Rotterdamse kinderen groeit op in armoede. Rotterdam wil de vicieuze cirkel van armoede doorbreken en gaat 500 gezinnen intensieve hulp bieden. Ook verbetert de gemeente haar eigen dienstverlening zodat meer mensen gebruik gaan maken van armoederegelingen.

Armoede is een groot probleem in Rotterdam. Twintig procent van de kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Hun ouders hebben simpelweg te weinig geld om rond te komen. Wethouder Grauss: “Kinderen die opgroeien in armoede lopen een groot risico om op allerlei gebieden achterop te raken. Denk aan hun gezondheid, hun emotionele ontwikkeling, hun schoolprestaties en hun kansen op de arbeidsmarkt. Hierdoor belanden zij ook weer in armoede. En herhaalt zich dit voor hun kinderen. Dat is onacceptabel. Voor henzelf en ook voor de stad.”

Rotterdamse kinderen moeten hun talenten kunnen ontplooien zonder gehinderd te worden door de armoedeproblemen van hun ouders. Wethouder Michiel Grauss (armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg) zet met de nieuwe armoede-aanpak ‘Uit de knoop’ in op het doorbreken van de vicieuze cirkel van armoede waarin veel Rotterdammers zitten. Armoede is meer dan een laag inkomen. Voor het echt oplossen van armoede is meer nodig, zoals betaalbare woningen, meer betaald werk, goed onderwijs, gezonder leven, veilige wijken, kunnen meedoen en het delen van overschotten aan eten, kleding, speelgoed en fietsen. Hierin college-breed investeren samen met ervaringsdeskundigen en partners in de stad is noodzakelijk om armoede effectief en duurzaam aan te pakken.

De gemeente gaat intensieve hulp bieden aan 500 (eenouder)gezinnen waarvan de kinderen in hun ontwikkeling belemmerd worden door langdurige armoede. Deze stress-sensitieve ondersteuning richt zich op meerdere problemen binnen het gezin, zoals gezondheid, onderwijs, wonen en opvoeding.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN