De regionale meldkamer van de Veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid kampt nog steeds met technische problemen. Daarnaast zijn de werkomstandigheden niet optimaal, aldus medewerkers. De meldkamer zou bedompt, warm en gehorig zijn.

De meldkamer is sinds 15 mei 2018 in gebruik en is gevestigd op de Kop van Zuid in Rotterdam. De nieuwe meldkamer is in de plaats gekomen van de oude meldkamer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de meldkamer van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Deze laatste meldkamer was gevestigd bij de brandweerkazerne aan het Oranjepark in Dordrecht. De nieuwe meldkamer is de modernste meldkamer van het land.

De problematiek is ook bij de Ondernemingsraad van de politie-eenheid Rotterdam bekend. Volgens de OR zijn kinderziekten bij een nieuwe meldkamer niet te voorkomen. Er worden noodzakelijke updates uitgevoerd en storingen worden nauwgezet geëvalueerd. Tijdens updates is er altijd een crisisteam aanwezig, zodat er direct ingegrepen kan worden mocht het misgaan. Volgens de OR nemen de storingen af en hebben vooral medewerkers van de meldkamer last gehad van de storingen, de operatie heeft nauwelijks hinder ondervonden. Er is tijdens incidenten er geen sprake geweest van verhoogde gevaarzetting.

Medewerkers hebben ook last van de temperatuur en akoestiek in de regionale meldkamer. Het inregelen van de klimaatbeheersing duurt langer dan vooraf voorzien, zo laat de Ondernemingsraad weten. Na diverse aanpassingen zijn de temperatuur en de kwaliteit van de luchtverversing al beter geworden. In het tweede kwartaal van dit jaar moeten ook de problemen met de akoestiek tot het verleden behoren.

“De OR van de eenheid Rotterdam heeft vertrouwen dat de problemen binnen afzienbare tijd sterk zullen verminderen. De aanpak vanuit de lijn van de meldkamer is zorgvuldig waarbij er oog is voor het welzijn van de medewerkers. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen monitoren.”, zo laat de OR aan onze redactie weten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN