Foto: Google Streetview

De politie heeft woensdag 18 en 25 september verkeerscontroles uitgevoerd op de A15. Vanuit een touringcar hielden agenten weggebruikers in de gaten. Er werd bijvoorbeeld gekeken of vrachtwagenchauffeurs en automobilisten tijdens het rijden met hun telefoon bezig waren of afgeleid waren door andere zaken. Vanuit de bus hadden de agenten goed zicht op de weggebruikers.

Twee woensdagen reed de bus met agenten heen en weer op de A15 tussen knooppunt Vaanplein en Europoort. Naast de agenten in de touringcar waren ook agenten in negen burgerauto’s, twee burgermotoren en twee dienstvoertuigen betrokken bij de verkeersactie. Zij hielden de weggebruikers staande.

In totaal zijn er 229 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 169 bekeuringen voor het niet handsfree bellen of het appen achter het stuur. Daarnaast werden nog 60 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere snelheidsovertredingen, het negeren van een rood kruis en het niet dragen van een gordel. De politie heeft tevens de rijbewijzen van drie weggebruikers ingevorderd, één van de bestuurders reed 70 kilometer per uur te hard.

Op de A15 tussen Vaanplein en Europoort gebeuren meer dan gemiddeld ongelukken. Er waren daarom al extra verkeerscontroles aangekondigd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
DELEN