Foto: Zeehavenpolitie Rotterdam

De politie heeft donderdag 16 mei een grote controle gehouden in de Rotterdamse haven. Hierbij zijn onder andere vijf auto’s in beslag genomen en is ruim 27.000 euro aan openstaande belastingschulden geïnd.

In de ochtend controleerde de politie samen met netbeheerder Stedin en de DCMR 18 garages in de Waalhaven. Hierbij werd één zak hennep aangetroffen en in beslag genomen. Tevens werd een illegale bakkerij ontdekt, net als een pand die illegaal werd bewoond. In de middag werd een integrale controle gehouden met de Douane en Belastingdienst. Hierbij zijn 40 voertuigen gecontroleerd en is 27.399 euro aan openstaande belastingschulden geïnd. Bij de controle zijn tevens vijf auto’s in beslag genomen, twee rijbewijzen ingevorderd, een mes aangetroffen en een onderzoek ingesteld naar onverklaarbaar vermogen.

Ook op het water werd er gecontroleerd. Donderdagavond controleerden agenten op het water van de Oude Maas. Hierbij zijn 14 schepen gecontroleerd op vaartijden, bemanningssterkte en alcohol. Ook werd er een verdachte situatie van bij een jachthaven afgehandeld. Tijdens de controle werd ook nog een bijna aanvaring geconstateerd. Hiervoor wordt een proces verbaal ter zake goed zeemanschap opgemaakt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
DELEN