Foto: Google Streetview

Meerdere redenen hebben gezorgd voor het faillissement van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Dit concluderen de curatoren na onderzoek. Het ziekenhuis ging in 2013 failliet.

Uit het verslag van de curatoren blijkt dat het Ruwaard van Putten Ziekenhuis er tot 2010 financieel goed voor stond, daarna ontstonden de problemen. Door slechte samenwerking tussen het ziekenhuis en huisartsen werden patiƫnten niet altijd doorverwezen naar het ziekenhuis in Spijkenisse, waardoor er inkomsten mis werden gelopen. Tevens droegen een negatief imago, onvoldoende samenwerking tussen specialisten en het bestuur en de sluiting van de afdeling cardiologie bij aan het omvallen van het ziekenhuis.

De sluiting van de afdeling cardiologie was een grote factor voor het faillissement. De afdeling werd in november 2012 gesloten, ongeveer een half jaar later viel het doek voor het ziekenhuis. De afdeling werd gesloten nadat uit onderzoek naar voren was gekomen dat er meer mensen dan gemiddeld aan hartfalen overleden in het ziekenhuis. Door de sluiting van de afdeling viel er een groot deel van de inkomsten weg. Volgens de curatoren werd er in het eerste half jaar van 2013 een verlies van acht miljoen euro geboekt. De curatoren zijn nog steeds bezig met het afronden van het faillissement van het ziekenhuis, dit komt door verschillende rechtszaken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN