Foto: Dennis Sonneveld / Leve de Landtong

Beleef de Landtong zet een kaartenactie op als protestactie tegen eventuele toekomstige bebouwing op de Landtong. Eerder werd er volop actie gevoerd om de komst van een distributiecentrum tegen te houden.

Het Havenbedrijf Rotterdam wilde een distributiecentrum bouwen in het natuurgebied. Het bestemmingsplan van het gebied staat de komst van een distributiecentrum toe. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam is er altijd rekening gehouden met komst van bedrijven naar de Landtong, hierbij is er ruimte ingericht voor bedrijven en recreatie. Ook de gemeente Rotterdam had ingestemd met het bestemmingsplan, net als de provincie Zuid-Holland. Na de vele protesten zag het Havenbedrijf af van de plannen.

Wel liet het Havenbedrijf weten dat er nog steeds de ambitie is om het beschikbare terrein in de toekomst te ontwikkelen. Hier zijn nog geen concrete plannen voor. Met de kaartenactie willen de actievoerders het Havenbedrijf oproepen om de Landtong ook in de toekomst groen te houden.

Ieder huishouden, zonder Nee/Nee-sticker, ontvangt woensdag 11 september de protestkaart. Op de kaart staat de winnende foto van een eerdere fotowedstrijd. Rozenburgers wordt gevraagd om de kaarten massaal op te sturen naar het Havenbedrijf Rotterdam.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
DELEN