Foto: Rijkswaterstaat

De jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering heeft zaterdag 14 september veel publiek getrokken. Rijkswaterstaat laat weten dat er ruime belangstelling was voor de sluiting. Mensen keken toe oevers bij Rozenburg en Hoek van Holland, daarnaast was er een gezelschap aanwezig op het terrein van de Maeslantkering. Onder andere burgemeester Aboutaleb maakte onderdeel uit van dit gezelschap.

Na het grote onderhoud in de zomermaanden test Rijkswaterstaat altijd voor de start van het stormseizoen de Maeslantkering en de Hartelkering, samen de Europoortkering genoemd. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot en met 15 april. De functioneringssluiting is bedoeld om de stormvloedkeringen integraal te testen, zowel de techniek als de mensen die de keringen bedienen. De jaarlijkse functioneringssluiting markeert dat Rijkswaterstaat klaar is voor het stormseizoen. Naast de Maeslantkering werd zaterdag ook de Hartelkering gesloten.

Beide keringen hebben de functioneringssluiting goed doorstaan. Zondagochtend 15 september staan de keringen weer volledig open en kan het scheepvaartverkeer weer gebruikmaken van de vaarweg.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
DELEN