Foto: Roel van Deursen

Het Geuzenveer is sinds zaterdag 14 september uit de vaart. Het schip kampt met een technisch probleem, waardoor deze de rest van het seizoen niet meer zal varen.

“De keerkoppeling, het mechaniek om het schip vooruit en achteruit te laten varen is defect. Een reparatie is niet snel uit te voeren en kan het ziet er naar uit dat dit kostbare zaak zal zijn.”, zo wordt op Facebook uitgelegd. Omdat het Geuzenveer mogelijk elektrisch gaat varen, wordt er op dit moment niet geïnvesteerd in het repareren van de keerkoppeling.

Het Geuzenveer is druk bezig met de voorbereidingen om elektrisch te varen. Onder andere het Deltaport Donatiefonds heeft hier een donatie voor gedaan, tevens kunnen reizigers doneren. Verder hoopt het Geuzenveer een donatie van 10.000 euro van de ANWB binnen te halen. Het Geuzenveer is gedoneerd door de ANWB voor een donatie, wel moet het Geuzenveer voor 30 september de meeste stemmen binnenhalen. Stemmen kan via de website van de ANWB.

“Wij vinden het ontzettend jammer voor onze trouwe passagiers, dat het seizoen op deze wijze wordt beëindigd, maar aan de andere kant spreken wij van geluk dat het aan het einde van het seizoen gebeurd is.”, zo is er verder te lezen op Facebook.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
DELEN