De (brom)fietsverbinding over de Botlekbrug is vanaf maandag 15 april 10.00 uur weer beschikbaar. Omfietsen via de Spijkenisserbrug is dan niet meer nodig. De fietsverbinding is maandenlang afgesloten geweest. Eind december ging de verbinding dicht. Zondagochtend 14 april verstuurde Rijkswaterstaat een sms dat de fietsverbinding eerder open was gegaan, dit bleek onjuist.

Aan de kant van Hoogvliet is de definitieve op- en afrit voor het fietspad klaar. Aan de kant van Spijkenisse is de tijdelijke op- en afrit weer terug. In de zomer van 2019 is ook aan deze kant de op- en afrit gereed.

Als de verbinding weer open is, zijn ook de verkeersbegeleiders op de brug terug. Zij staan er in het kader van de veiligheid en zorgen ervoor dat er geen (brom)fietsers meer op de brug zijn – of de brug opgaan – als deze voor het doorlaten van een schip geopend wordt. Ook borgen zij de veiligheid tussen fietsverbinding en werkterrein. Op de brug wordt aan weerszijden van de fietsverbinding namelijk nog gewerkt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN