Educatief Informatie Centrum Mainport Rotterdam (EIC) bestaat 25 jaar en viert donderdag 16 mei het jubileum met een feestelijk symposium.

“Het is mooi om te zien dat wij in deze periode ruim 450.000 jongeren uit de hele onderwijskolom hebben ontvangen in de Rotterdamse haven. Wat je niet weet, is lastig te worden. Door met eigen ogen de werkzaamheden en beroepen in de haven te ontdekken, dragen we bij aan een meer bewuste opleidings-en beroepskeuze.” vertelt Mary Dotsch, directeur van het EIC. In dit jubileumjaar richt het EIC zich op de toekomst. “We blijven jongeren naar de haven brengen, maar zetten de komende jaren ook in om de haven naar de jongeren toe te brengen.” Hiervoor worden verschillende digitale middelen ontwikkeld zoals apps, serious games, online leerroutes en filmpjes.

De Rotterdamse haven is volop in beweging. Nu en in de toekomst gaat het steeds meer om de slimste, efficiëntste en meest duurzame haven wereldwijd. Dit vraagt om medewerkers, mannen en vrouwen die hun talenten willen inzetten in de sectoren techniek, chemie, logistiek, maritiem, IT en de zakelijke dienstverlening. Het EIC stelt zich ten doel jongeren te interesseren voor de haven, de vele mogelijkheden er te werken en bijpassende opleidingen te volgen. Jaarlijks ontvangt het EIC ruim 22.000 jongeren voor een bezoek aan de haven. EIC is een stichting. In het bestuur hebben zitting: Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, STC-Group, Albeda en Stichting BOOR.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
DELEN