Vervoerder EBS voert in 2020 wijzigingen door in de dienstregeling van de buslijnen op Voorne-Putten en Rozenburg. De vervoerder heeft sinds december het busvervoer in de regio in handen, nadat het eerder de concessie won. Connexxion verdween hierdoor uit de regio.

De komst van de nieuwe vervoerder bekende ook de komst van nieuwe buslijnen, -routes, -dienstregelingen en nieuwe bussen. De eerste tijd kampte EBS met opstartproblemen. Niet iedereen is even tevreden over de vervoerder, sinds de nieuwe dienstregeling moeten verschillende reizigers onder andere langere afstanden afleggen naar bushaltes. Dit levert nog steeds veel klachten op.

De vervoerder gaat de dienstregeling op een aantal punten aanpassen, zo blijkt uit het Vervoersplan 2020 van EBS. Meerdere buslijnen gaan minder vaak rijden, zo zal lijn 84 in Spijkenisse dagelijks minder vaak rijden en wil de vervoerder lijn 87 laten rijden tot De Akkers in plaats van Hekelingen.

Op verschillende buslijnen wil EBS haltes toevoegen en routes aanpassen, om zo de bereikbaarheid te vergroten. Lijn 105 vanuit Rozenburg zal doorrijden naar Brielle. Buslijn 106 moet in Hellevoetsluis vanaf de Kickersbloem naar het centrum rijden, via de Ravensehoek en Den Bonsen Hoek. De buslijn stopt rijdt dan niet meer naar de wijk De Kooistee, Brielle en Rozenburg.

De vervoerder is tevens van plan om buslijn 102 langer door te laten rijden. Tot 22.00 uur moeten er dan bussen rijden tussen Brielle en Rozenburg. Bij verschillende buslijnen wil EBS daarnaast een aantal ritten schrappen. Het gaat hierbij om ritten waar gemiddeld weinig reizigers gebruik van maken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN