Foto: Evides

Drinkwaterbedrijf Evides heeft opnieuw een certificaat ontvangen voor Duurzaam Terreinbeheer. Het drinkwaterbedrijf is onder andere verantwoordelijk voor het drinkwater in de gemeente Rotterdam. Het heeft onder andere in Spijkenisse een grote productielocatie.

“Voor de productie van drinkwater zijn onze terreinen rondom onze zuiveringen een belangrijk onderdeel. Bescherming ervan is erg belangrijk en daarom zorgen wij daar goed voor. Onze waterwingebieden en bedrijfsterreinen hebben net als vorig jaar het certificaat voor duurzaam terreinbeheer binnengehaald. De verlenging van het certificaat betekent dat onze inspanningen weer hebben geloond.”, aldus Evides.

Certificeringsorganisatie KIWA toetst elk jaar of het beheer van onze terreinen voldoet aan de duurzaamheidsnorm zoals gesteld in de Barometer Duurzaam Terreinbeheer. Locatiebezoeken maken onderdeel uit van de audit. Sinds 2010 zijn alle locaties van Evides gecertificeerd voor de Barometer Duurzaam Terreinbeheer. Dit betekent dat het drinkwaterbedrijf geen gebruik maakt van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen, uitsluitend hout met een FSC- of PEFC-keurmerk gebruikt en dat de planten die wordt gepland zoveel mogelijk een Milieukeurmerk hebben. Bovendien gaat het groenafval naar een composteerinstallatie en wordt er op een milieuvriendelijke wijze aan onkruidbestrijding gedaan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
DELEN