Het cao-overleg tussen de vakbonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 april geklapt, zo meldt vakbond FNV. Er werd gesproken over een nieuwe cao voor ruim 160.000 gemeenteambtenaren.

Volgens vakbond FNV heeft een respectloze houding van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten het overleg de kop gekost. De vakbonden willen een loonsverhoging van 7,55 procent over een periode van twee jaar, terwijl de VNG niet hoger wilde gaan dan VNG 4,9 procent over een periode van twee jaar. Volgens de FNV was de VNG tevens niet bereid om afspraken te maken over een vitaliteitsbeleid voor jonge en oudere ambtenaren.

“De werkgeversdelegatie wilde ook niet praten over een goede regeling voor werknemers om gezond aan het werk te blijven. Ook wilde de VNG dat werknemers zouden inleveren op hun huidige verlofuren. In een tijd waarin het economisch goed gaat met Nederland moet iedereen kunnen profiteren en erop vooruitgaan in plaats van inleveren.”, aldus de FNV.

De vakbonden en de VNG hebben al zes rondes onderhandeld. “Het laatste voorstel van de VNG, met koopkrachtverlies én geen enkele bereidheid om te investeren in vitaliteitsbeleid voor jong en oud, vonden wij zo respectloos en onbegrijpelijk dat we besloten hebben dat verder onderhandelen geen zit had.”, zo laat de FNV weten. De vakbond sluit acties niet uit, maar eerst zal er gesproken worden met de achterban.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN