Rijkswaterstaat noemt de fietsstimuleringsactie tijdens de afsluiting van de fietsverbinding van de Botlekbrug een succes. Bromfietsers en fietsers werden met de actie gestimuleerd om via de Spijkenisserbrug om te rijden. Dit is ongeveer 7 kilometer omrijden.

Eind december ging de (brom)fietsverbinding van de Botlekbrug uit veiligheidsoverwegingen dicht. Gemiddeld maken 500 (brom)fietsers dagelijks gebruik van de Botlekbrug. Omdat zij nu voor een langere periode moesten omfietsen heeft Rijkswaterstaat samen met De Verkeersonderneming een fietsstimuleringsactie opgezet. Dit om hen te belonen voor het feit dat zij ondanks de omleiding met de (brom)fiets naar het werk blijven gaan.

Per dag dat men moest omfietsen ontving men 2,50 euro met een maximum van 150 euro over de gehele looptijd. In totaal hebben 274 mensen zich ingeschreven voor deze actie. Er zijn (tot 5 april) 8125 ritten geregistreerd. Rijkswaterstaat en De Verkeersonderneming kijken terug op een geslaagde actie met veel positieve reacties van de deelnemers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN