Impressie: Rijkswaterstaat

Donderdag 6 september vindt een informatieavond plaats over de aanleg van de Blankenburgverbinding. Bouwconsortium BAAK start deze maand met de werkzaamheden.

Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK informeren Rozenburgers op de informatieavond over het ontwerp van de Blankenburgverbinding, de planning, de werkzaamheden, de te verwachten hinder en hoe ze inwoners de komende jaren op de hoogte zullen houden van de werkzaamheden. Tevens worden 3D-beelden getoond, waarmee een eerste indruk wordt gegeven van hoe de weg eruit komt te zien en hoe deze wordt ingepast in de omgeving. Medewerkers van Rijkswaterstaat en BAAK zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

De Blankenburgverbinding is een nieuwe snelweg die aangelegd wordt. Deze verbindt de snelweg A20 bij Vlaardingen (noordoever) en de snelweg A15 bij Rozenburg (zuidoever) met elkaar middels een nieuwe snelweg, de A24. Deze verbinding draagt bij aan een robuust netwerk. De drukte op de A15 en de Beneluxcorridor neemt af en de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven naar de Randstad verbetert. De A24 wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel op de noordoever en een tunnel onder het Scheur. Ook wordt de A20 verbreed. De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld.

De informatieavond vindt plaats in Muziektheater De Ontmoeting aan de Koninginnelaan 9 in Rozenburg. Bezoekers zijn welkom tussen 19.00 en 21.00 uur.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN