Het Havenbedrijf Rotterdam, Energie Beheer Nederland en de Nederlandse Gasunie willen een CO2-leiding aanleggen door het Rotterdamse havengebied. De leiding moet verbonden worden met een opslaglocatie onder de Noordzee waarin CO2 vanuit de Rotterdamse industrie moet worden opgeslagen.

Het project met de naam Porthos moet in 2022 of 2023 in gebruik genomen worden. Het project valt onder de rijkscoordinatieregeling (RCR), waarbij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de besluitvorming co├Ârdineert.

Om inwoners van de regio te informeren, worden er informatieavonden georganiseerd. Op woensdagavond 20 februari is er een informatieavond in Rozenburg. Tussen 19.00 en 21.00 uur zijn bezoekers welkom in het Gebiedskantoor. Medewerkers van het ministerie van EZK, Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en EBN zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Bezoekers kunnen op ieder moment binnenlopen, er zijn geen presentaties.

Later zal er ook een informatieavond worden georganiseerd in Oostvoorne. Deze zal op 7 maart plaatsvinden in Cultureel Centrum de Man.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN